Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Premiile pentru medaliaţii la JO, finanţate inclusiv din accizele pentru ţigări şi alcool

Premiile pentru medaliaţii la JO, finanţate inclusiv din accizele pentru ţigări şi alcool

Un articol de: - 15 Aug 2012, 09:27
Premiile pentru medaliaţii la JO, finanţate inclusiv din accizele pentru ţigări şi alcool Foto: enational.ro Economic

Ministerul Educaţiei a primit 12,9 milioane lei pentru acordarea de premii medaliaților de la Jocurile Olimpice, finanţarea totală fiind asigurată atât din Fondul de rezervă bugetară, cât şi din accizele percepute de stat la ţigări şi alcool, informează Mediafax.

”Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va efectua premierea din suma aprobată din Fondul de rezervă bugetară, din sumele repartizate în 2012 de Ministerul Educaţiei, prin Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, precum şi din sumele aflate în sold la 31 decembrie 2011, provenite din taxele şi accizele aplicate la nivel naţional pentru ţigarete, ţigări şi băuturi alcoolice", se arată într-un comunicat.

Premiiile pentru medaliați au fost dublate printr-o Hotărâre de Guvern, astfel că premiul pentru medalia de aur se va ridica la 70.000 euro, cel pentru medalia de argint va fi de 56.000 euro, iar cel pentru medalia de bronz va reprezenta 42.000 euro.

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va acorda premii totale în valoare de cinci milioane de euro în urma rezultatelor înregistrate de delegaţia României la JO.

Citeşte mai multe despre:   medalii,   Victor Ponta,   Ministerul Educatiei,   buget