Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Președintele CCIR: Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei

Președintele CCIR: Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei

Un articol de: - 21 Sep 2015, 10:50
Președintele CCIR: Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei Foto: evz.ro Economic
Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei datorită faptului că încurajează achiziția de materie primă pentru producătorii autohtoni.

În plus, pachetele de legi din această țară au trecut și de filtrele Uniunii Europene, dar și de cele ale concurenței, spune președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, scrie Agerpres.

"Industria mobilei nu a fost o ramură foarte bine sprijinită de guvernanți, vedem bine ce s-a întâmplat și cu Codul Silvic, vedem cum se tratează problema materiei prime pentru industria mobilei. Sunt modele legislative în Polonia care încurajează achiziția de materie primă pentru producătorii autohtoni, iar noi chiar nu vrem să creăm nicio facilitate. Lăsăm industria României, ramurile care au mai rămas, într-o concurență uriașă, nesprijinindu-le absolut deloc, cu mecanismele interne care stau la dispoziție. Noi trebuie să copiem legislație care să faciliteze viața omului de afaceri din România și în special a omului de afaceri cu capital românesc. Capitalul privat integral românesc trebuie susținut prin măsuri coerente legislative care sunt deja inventate, nu trebuie create. Capitalul autohton suferă pentru că este aruncat în mijlocul unei concurențe în care nu are cum să facă față. Noi suntem la prima generație de oameni de afaceri, deci trebuie realizat ceva în plus legislativ", a explicat Daraban.

În România, industria mobilei angajează în țară circa 69.000 de oameni.

Daraban s-a arătat nemulțumit și de situația în care se regăsește Legea parteneriatului public-privat.

"Am început în 2005 Legea parteneriatului public-privat, adică s-a depus în Parlament. La nivel de 2012-2013 a fost blocată la Curtea Constituțională, iar la momentul acesta nu se mai întâmplă nimic", a declarat bărbatul.