Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Preşedintele Comisiei Europene respinge acuzaţiile generate de scandalul LuxLeaks

Preşedintele Comisiei Europene respinge acuzaţiile generate de scandalul LuxLeaks

Un articol de: - 12 Noi 2014, 16:39
Preşedintele Comisiei Europene respinge acuzaţiile generate de scandalul LuxLeaks Economic

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, respinge acuzaţiile privind "conflict de interese" în contextul dezvăluirilor referitoare la existenţa unui sistem de evaziune fiscală în timp ce era premier al Luxemburgului.

El a reafirmat că va lupta împotriva evaziunii fiscale.

"Comisia Europeană va lupta împotriva evaziunii şi fraudelor fiscale. Aş vrea ca toată lumea să ştie că acestea nu sunt vorbe în vânt, ci aceasta este intenţia Comisiei Europene", a declarat Juncker, citat de AFP.

Preşedintele CE a precizat că va propune o lege care să prevadă un schimb automat de informaţii pentru acorduri fiscale cu companiile.

"Nu sunt arhitectul sistemului fiscal din Luxemburg, dar sunt responsabil din punct de vedere politic", a subliniat Juncker, care a fost premier al Marelui Ducat în perioada 1995 - 2013.

"Practica acordurilor fiscale anticipate este întâlnită în 22 de state membre ale Uniunii Europene", a explicat Juncker.

"Tot ceea ce s-a putut face este în concordanţă cu reglementările legislative naţionale din Luxemburg şi cu reglementările internaţionale în materie", a argumentat preşedintele CE, admiţând că această situaţie nu este neapărat conformă cu "normele etice şi morale acceptate în general".

 

Citeşte mai multe despre:   Jean-Claude Juncker