Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Prețul energiei pentru populație crește de la 1 ianuarie

Prețul energiei pentru populație crește de la 1 ianuarie

Un articol de: - 12 Dec 2017, 14:25
Prețul energiei pentru populație crește de la 1 ianuarie Economic

Prețul energiei pentru consumatorii care sunt alimentați în regim de serviciu universal va crește de la 1 ianuarie, arată datele postate pe site-ul OPCOM.

Pentru intervalul orar 8:00 - 24:00, prețul va fi de 272 lei pe MWh, cu 7% mai mare, iar pentru vârful de consum, între orele 18:00 și 24:00, prețul va fi de 302 lei pe MWh, în creștere cu 13%. 

Cum de la 1 ianuarie piața de energie va fi complet liberalizată, consumatorii casnici sunt liberi să încheie contracte cu orice furnizori doresc, în funcție de cât de avantajoase li se par ofertele. Un comparator de prețuri există pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, precizează HotNews.

Legea energiei electrice si a gazelor naturale 123/ 2012 defineste serviciul universal ca fiind "serviciul de furnizare a energiei electrice garantat clientilor casnici si clientilor noncasnici cu un numar de salariati mai mic de 50 si o cifra de afaceri anuala sau o valoare totala a activelor din bilantul contabil conform raportarilor fiscale anuale care nu depaseste 10 milioane de euro, la un nivel de calitate si la preturi rezonabile, transparente, usor comparabile si nediscriminatorii". 

Citeşte mai multe despre:   energie,   curent electric,   scumpire