Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Prima şedinţă a Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro. Când va renunța România la leu (FOTO)

Prima şedinţă a Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro. Când va renunța România la leu (FOTO)

Un articol de: - 12 Apr 2018, 17:51
Prima şedinţă a Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro. Când va renunța România la leu (FOTO) Economic

Comisia Naţională pentru trecerea la moneda euro s-a întâlnit la ora 17:00 pentru prima şedinţă.

Astfel, subiectul central de pe ordinea de zi va fi „diagnoza criteriilor de convergenţă pentru adoptarea monedei unice europene", informează Ziare.com.

Conducerea comisiei este formată din doi preşedinţi, prim-ministrul şi preşedintele Academiei Române, şi doi vicepreşedinţi, guvernatorul BNR şi vicepremierul pe probleme economice.

Ordonanţa privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei naţionale de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro a fost publicată în Monitorul Oficial pe 28 martie. 

„Consider că aderarea la moneda euro este cel mai important proiect după aderarea României la Uniunea Europeană. În consecinţă, printr-o ordonanţă de urgenţă vom înfiinţa Comisia naţională de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro. Această comisie va avea rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul Unic de aderare la moneda euro, precum şi acţiunile necesare pentru pregătirea economică, dar şi a societăţii româneşti pentru acest pas important", a declarat premierul Viorica Dancilă.

Congresul PSD a votat adoptarea monedei euro până în 2024.   
 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila