Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Primele semne ale CRIZEI ECONOMICE? Producţia industrială a României a scăzut, în 2019, cu 2,3%

Primele semne ale CRIZEI ECONOMICE? Producţia industrială a României a scăzut, în 2019, cu 2,3%

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2020, 12:38
Economic

Producţia industrială (seriebrută) a scăzut, în 2019, cu 2,3% ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (- 4,2%), industriei extractive (-2,7%) și industriei prelucrătoare (-1,9%), potrivit datelor INS.

În luna decembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 13,8%, din cauza scăderilor industriei prelucrătoare (-18,7%) și a industriei extractive (-2,9%). Producţia şifurnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 15,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 0,1%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-2,2%) și industria prelucrătoare (-1,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,7%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 3,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,1%), industria extractivă (-2,4%) și industria prelucrătoare (-2,2%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 6,9%, din cauza scăderilor înregistrate la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,6%), industria prelucrătoare (-4,8%) și industria extractivă (-2,4%).

 

 
Loading...