Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Privatizarea CFR Marfă a eșuat: Statul trebuie să returneze GFR cele 30 de milioane de euro

Privatizarea CFR Marfă a eșuat: Statul trebuie să returneze GFR cele 30 de milioane de euro

Un articol de: - 14 Oct 2013, 17:52
Privatizarea CFR Marfă a eșuat: Statul trebuie să returneze GFR cele 30 de milioane de euro Economic
UPDATE 19:33 În acest moment, reprezentanţii GFR şi cei din Ministerul Transporturilor redactează procesul verbal de încetare a contractului de privatizare a CFR Marfă semnat la 2 septembrie. Statul va trebui să returneze cele 30 de milioane către GFR.

UPDATE 18:28
Surse din Ministerul Transporturilor au confirmat faptul că privatizarea CFR Marfă a eșuat, anunțând că cei de la GFR au fost chemați la minister.

Negocierile din cadrul comisiei de privatizare a CFR Marfă și Grup Feroviar Român nu ar fi ajuns la un rezultat pentru ca procesul de privatizare să fie dus la bun sfârșit, acest proces eșuând, transmit surse apropiate discuțiilor, citate de B1 TV.

Potrivit hotărârii de Guvern privind privatizarea CFR Marfă, termenul pentru finalizarea procesului expiră luni, nefiind prelungit de către Guvern.

Gruia Stoica, șeful GFR, mai avea de plătit 170 de milioane de euro pentru a achiziționa pachetul de 51% din acțiuni, plătind până în prezent o garanție de 10 milioane de euro și un avans de 20 de milioane de euro, reprezentând 10% din valoarea tranzacției.

De asemenea, transferul dreptului de proprietate în posesia GFR implica și emiterea unei decizii din partea autorităților de concurență, finalizarea de către vânzător a conversiei creanțelor deținute de stat asupra companiei la data semnării contractului şi definitivarea structurii capitalului social al societăţii în urma operaţiunii; obţinerea de către vânzător de la finanţatorii interni şi externi ai societăţii a unui acord cu privire la modificarea structurii acţionariatului societăţii, ca efect al încheierii contractului; creditarea contului vânzătorului cu toate sumele datorate de cumpărător şi semnarea declaraţiei privind transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de acţiuni în registrul acţionarilor şi de acţiuni al societăţii.

Consiliul Concurenţei nu poate da avizul până luni, termenul limită pentru finalizarea privatizării CFR Marfă.

Privatizarea CFR Marfa, esuata

Citeşte mai multe despre:   CFR Marfa