Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Probleme mari pentru Nike: Comisia Europeană a lansat o „investigație aprofundată” asupra tratamentului fiscal de care beneficiază

Probleme mari pentru Nike: Comisia Europeană a lansat o „investigație aprofundată” asupra tratamentului fiscal de care beneficiază

Un articol de: B1.ro - 10 Ian 2019, 14:20
sursă foto: nike.com Economic

Tratamentul fiscal de care a beneficiat Nike în Olanda a intrat în atenția Comisiei Europene, care a anunțat, joi, că a demarat o „investigație aprofundată” în acest sens, relateză AFP preluată de Agerpres.

Executivul comunitar dorește să vadă dacă producătorul american de echipamente sportive ar fi primit un avantaj incorect în raport cu rivalii pe piața olandeză, ceea ce ar încălca legislația europeană în materie de ajutoare de stat.

„Statele membre nu trebuie să permită companiilor să pună la punct structuri complexe care să le permită să îşi diminueze profiturile impozabile şi să le confere un avantaj incorect în raport cu rivalii lor. Comisia va investiga cu atenţie tratamentul fiscal de care a beneficiat Nike în Olanda, pentru a stabili dacă este în linie cu prevederile comunitare privind ajutoarele de stat", a declarat Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă, potrivit sursei citate.

Mai exact, scrie publicația, investigația vizează tratamentul fiscal de care au beneficiat, în Olanda, două companii din grupul Nike: Nike European Operations Netherlands BV și Converse Netherlands BV.

Cele două companii din Olanda obţin licenţele necesare pentru a putea folosi drepturile de proprietate intelectuală cu privire la produsele Nike şi Converse în regiunea EMEA în schimbul plăţii unor redevenţe către alte entităţi din grupul Nike, care în prezent nu sunt taxate în Olanda.

Așadar, potrviti aceleiași surse, începând din 2006 şi până în 2015, autorităţile fiscale olandeze au emis mai multe hotărâri în urma cărora Nike European Operations Netherlands BV şi Converse Netherlands BV sunt taxate la un nivel redus în Olanda.

Citeşte mai multe despre:   nike,   comisia europeana
 
 
 
Loading...