Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Probleme pentru companii la recrutarea inginerilor: "Sunt puţini absolvenţi şi majoritatea slab pregătiţi. Nu ştiu engleză, ceea ce nu le permite să se dezvolte"

Probleme pentru companii la recrutarea inginerilor: "Sunt puţini absolvenţi şi majoritatea slab pregătiţi. Nu ştiu engleză, ceea ce nu le permite să se dezvolte"

Un articol de: - 01 Oct 2015, 14:25
Probleme pentru companii la recrutarea inginerilor: "Sunt puţini absolvenţi şi majoritatea slab pregătiţi. Nu ştiu engleză, ceea ce nu le permite să se dezvolte" Foto: olteniteanul.ro Economic
Companiile din industria metalurigică găsesc foarte greu tineri ingineri bine pregătiți, deoarece interesul pentru acest domeniu este foarte scăzut, potrivit lui Nicu Durău, human resources & general affairs director în cadrul producă­torului de aluminiu Alro Slatina şi Alrum Tulcea.

"Avem ceva probleme la recrutarea inginerilor. Se mai găsesc absolvenţi, nu atât de mulţi pe cât ne-am dori ca să îi putem tria (la fel cum fac angajatorii din industria auto - n.red.). S-a pierdut mult din interesul pentru industria metalurgică, sunt puţin absolvenţi din păcate şi majoritatea sunt slab pregătiţi. Dincolo de asta, ei nu ştiu engleză sau ştiu foarte puţină, ceea ce nu le permite să se dezvolte în condiţiile în care în companiile de astăzi aceste cunoştinţe sunt de bază”, spune Nicu Durău pentru ZF, adăugând că tinerii trebuie să depășească rapid acest ”handicap” al limbii.

Nicu Durău coordonează politicile de resurse umane pentru 2.500 de angajați la Slatina, respectiv 700 de oameni la Tulcea.