Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Producţia auto mondială ar putea scădea cu 600.000 de unităţi, din cauza cutremurului din Japonia

Producţia auto mondială ar putea scădea cu 600.000 de unităţi, din cauza cutremurului din Japonia

Un articol de: - 27 Mar 2011, 14:39
Producţia auto mondială ar putea scădea cu 600.000 de unităţi, din cauza cutremurului din Japonia Foto: allworldcars.com Economic

Producţia auto mondială ar putea pierde 600.000 de automobile până la sfârşitul lunii, din cauza impactului crizei din Japonia asupra fluxurilor comerciale, care afectează oferta de materiale, piese şi alte elemente esenţiale, transmite Bloomberg. Aproximativ 320.000 de unităţi au fost au scoase din producţie vineri, din cauza problemelor generate de cutremurul de pe 11 martie. De asemenea, multe fabrici din America de Nord şi-ar putea reduce producţia la începutul lunii aprilie, după ce termină stocurile de piese, potrivit IHS Automotive.

"Următorul val de închideri vine când stocul de piese se termină. Rata la care se pierde producţie va creşte puternic odată cu suspendarea activităţii fabricilor nord-americane", a afirmat vicepreşedintele IHS, Michael Robinet.

Toyota Motors a anunţat că a pierdut aproximativ 140.000 de automobile din producţie, iar Honda are o deficienţă de 46.000 de maşini şi camioane şi 5.000 de motociclete.

Mazda a fost nevoită să reducă producţia cu 31.000 de autovehicule şi a suspendat comenzile la dealerii din Statele Unite pentru modelele asamblate la cele două fabrici din Japonia, a căror activitate este afectată de întreruperea livrărilor de piese.

Nissan, General Motors şi alte companii nu au oferit încă detalii despre producţia pierdută în urma dezastrului din Japonia.

Citeşte mai multe despre:   cutremur,   Japonia,   masini,   automobile,   General Motors