Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Profitul Petrom a urcat în primul semestru cu 18%, la 2,39 miliarde lei

Profitul Petrom a urcat în primul semestru cu 18%, la 2,39 miliarde lei

Un articol de: - 13 Aug 2013, 09:13
Foto: mediafax.ro Economic

Profitul net al grupului Petrom a urcat cu 18% în primul semestru, la 2,393 miliarde lei (545 milioane euro), însă vânzările au coborât cu 5%, la 11,576 miliarde lei (2,636 miliarde euro), în special din cauza scăderii vânzărilor de ţiţei, influenţată de oprirea planificată a rafinăriei Petrobrazi.

Totodată, producția zilnică în România a crescut cu 2,1%, înregistrând cea mai mare creștere trimestrială de după privatizare, datorită rezultatelor lucrărilor de reparații capitale din zona offshore și a investițiilor semnificative, mai transmite compania.

În primele şase luni ale anului trecut, grupul Petrom a consemnat un profit net de 2,027 miliarde lei şi vânzări de 12,202 miliarde lei.„Ebit cca excluzând elementele speciale a crescut cu 36%, rezultatul din t2/12 fiind influențat negativ, în principal de oprirea planificată, de șase săptămâni, a rafinăriei petrobrazi”, se arată într-un comunicat al companiei.

În ceea ce privește Marea Neagră, Petrom informează că a fost finalizată cea mai amplă campanie de achiziție seismică 3d, iar platforma pentru continuarea activității de foraj pe blocul neptun a fost contractată.

Citeşte mai multe despre:   petrom
 
Loading...