Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Profiturile Ford, lovite puternic de criza din Europa: Au scăzut cu 404 milioane de dolari anul acesta

Profiturile Ford, lovite puternic de criza din Europa: Au scăzut cu 404 milioane de dolari anul acesta

Un articol de: - 25 Iul 2012, 16:20
Profiturile Ford, lovite puternic de criza din Europa: Au scăzut cu 404 milioane de dolari anul acesta Foto: nosweat.org.uk Economic

Profiturile companiei Ford din trimestrul al doilea au fost lovite puternic de criza din Europa, însă creșterea vânzărilor din Statele Unite a ajutat să se îndeplinească previziunile analiștilor companiei.

Conform declaratiilor reprezentanților Ford, citați de CNN, venitul net al companiei a scăzut cu 57%, până la valoarea de un miliard de dolari (26 de cenți pentru o acțiune), de la 2,4 miliarde (59 de cenți pentru o acțiune) în al doilea sfert al anului trecut. Totuși, în ultimul trimestru valoarea acestora a crescut, la 30 de cenți pentru o acțiune.

Declinul vânzărilor din Europa a anulat, însă, câștigurile din America de Nord, Ford raportând o pierdere de 404 milioane de dolari înainte de taxe pe acest continent. Comparativ, anul trecut Ford a raportat un câștig de 176 de milioane înainte de taxe în Europa.

Și compania nu se așteaptă ca situatia să se îmbunătățească, așteptându-se ca pierderile pe tot anul din Europa să trecă de un miliard de dolari.

Citeşte mai multe despre:   profit,   Ford,   criza,   Europa,   scadere,   pierderi