Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Programul "Prima Casă" modificat în ședința de guvern. Ministrul Finanțelor: "Reducerea birocrației și direcționarea programului în special pentru construcții noi și construcții consolidate" (DOCUMENT, VIDEO)

Programul "Prima Casă" modificat în ședința de guvern. Ministrul Finanțelor: "Reducerea birocrației și direcționarea programului în special pentru construcții noi și construcții consolidate" (DOCUMENT, VIDEO)

Un articol de: - 27 Feb 2017, 15:33
Economic

În cadrul ședinței de guvern de luni se va aproba un proiect de  hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor metodologice de implementare a programului ''Prima casă''.

"Propunerea mea vizează aprobarea plafonului pentru programul "Prima Casă" pentru anul 2017 la nivel de 2,5 miliarde de lei. Pe de altă parte, urmare a apariției ordonanței guvernului 97/2016 fac o serie de propuneri privind metodologia de transpunere în derulare a programului a prevederilor din această ordonanță care modifică legea inițială care aprobă programul Prima Casă. Ele vizează reducerea birocrației și direcționarea programului în special pentru construcții noi și construcții consolidate", a afirmat ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan.

Programul "Prima Casă" modificat în ședința de guvern. Ministrul Finanțelor: "Reducerea birocrației și direcționarea programului în special pentru construcții noi și construcții consolidate"

În Prima Casă 2017, statul garantează 50% din valoarea unui credit pentru o locuinţă nouă, în valoare de maximum 70.000 euro (în baza autorizaţiilor de construire eliberate după 22 februarie 2010), şi 40% pentru un împrumut acordat pentru o locuinţă veche, de până la 60.000 de euro.
Avansul minim cerut în Program, principalul avantaj al lui, este de 5%, în condiţiile în care un credit ipotecar clasic are acum pe piaţă un avans de 15%.

Plafonul de garantare pentru 2017 este fixat în proiectul de Hotărâre la 2,5 miliarde de lei, uşor mai mic decât anul trecut, care a fost de 2,94 miliarde de lei.

Întregul document poate fi consultat AICI

Tot în ședința de guvern de se va discuta și un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Strategiei Naționale de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.929/2014, dar și o ordonanță de urgență care reglementează organizarea și funcționarea și finanțarea asistenței medicale comunitare la nivelul comunelor, orașelor, sectoarelor municipiului București și prevedere înființarea, organizare și funcționarea centrelor comunitare integrate.
 

Citeşte mai multe despre:   Prima Casa,   sedinta de guvern,   modificari,   imobiliare,   Sorin Grindeanu
 
 
 
Loading...