Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice, gata de lansare

Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice, gata de lansare

Un articol de: George Lupu - 14 Dec 2020, 15:10
Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice, gata de lansare Foto: romanialibera.ro Economic

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) lansează marţi programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice.

Persoanele interesate se pot înscrie în program începând de marţi de la ora 12:00. Românii care doresc să scape de electrocasnicele şi electronicele vechi din casă pentru a achiziţiona unele noi, cu un consum de energie mai mic, vor primi de la stat vouchere pentru fiecare aparat nou achizitionat. Prin acest program, este finanţată achiziţia a nouă tipuri de aparaturi electrice şi electrocasnice, iar o noutate pentru ediţia din acest an este acordarea de vouchere pentru laptopuri şi pentru tablete.

Persoanele fizice interesate să se înscrie în programul Rabla pentru Electrocasnice trebuie să intre în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul AFM şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/.

Pe această platformă, clienţii vor primi un număr de înregistrare cu care se vor prezenta la vânzătorii acreditaţi în program. Electrocasnicele vechi din casă pot fi predate la magazin, iar în schimbul acestora va puteţi cumpăra televizoare sau maşini de spalat, aragazuri şi frigidere. 

După publicarea, în maximum 15 zile, pe site-ul AFM, a listei persoanelor fizice aprobate, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit, menţionează Ministerului Mediului.

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, astfel: 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A; 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an. 500 de lei pentru laptopuri 300 de lei pentru tablete;

Citeşte mai multe despre:   rabla pentru electrocasnice