Proiect de lege: Salariaţii cu minim trei copii, scutiţi de impozit

Proiect de lege: Salariaţii cu minim trei copii, scutiţi de impozit
Foto: inetgiant.com

Deputaţii PDL, Mircia Giurgiu şi Tudor Ciuhodaru s-au gândit că în România ar putea creşte natalitatea dacă vor acorda facilităţi fiscale familiilor care au cel puţin trei copii, informează Libertatea.

Cei doi parlamentari au întocmit un proiect de lege în care prevăd că părinţii cu cel puţin trei copii, care sunt încadraţi în muncă, să fie scutiţi de la plata impozitului pe veniturile din salarii. În plus, ei mai propun ca familiile cu peste doi copii să nu plătească nici impozit pe o casă şi pe o maşină.

Giuriu şi Ciuhodaru s-au inspirat din modelul american, unde părinţii au mai mult de trei copii, pentru că statul nu le percepe impozit pe veniturile din salarii şi nici pe o casă sau o maşină. „În acest fel se încurajează natalitatea, întrucât acei părinţi au venituri mai mari şi implicit îşi pot creşte în bune condiţii copiii. Cred că dacă am aplica şi în România o lege asemănătoare în câţiva va creşte natalitatea, încurajându-i pe oameni să facă cât mai mulţi copii”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe