Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Proiectul de rectificare bugetară va fi aprobat în 10 august: Ministerul Transporturilor pierde cei mai mulți bani

Proiectul de rectificare bugetară va fi aprobat în 10 august: Ministerul Transporturilor pierde cei mai mulți bani

Un articol de: - 03 Aug 2016, 16:08
Proiectul de rectificare bugetară va fi aprobat în 10 august: Ministerul Transporturilor pierde cei mai mulți bani Economic

Proiectul de rectificare bugetară va fi adoptat săptămâna viitoare, pe 10 august, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvenului, Liviu Iolu. Acesta a menționat că este o rectificare pozitivă.

”Proiectul de rectificare se află în acest moment în dezbatere publică, în procedură de transparenţă decizională. Va fi adoptat în şedinţa următoare de Guvern, pe 10 august. Până acum nu e varianta finală. El este pe site-ul Ministerului de Finanţe. Este important de spus că este o rectificare pozitivă, cel puţin în proiect până acum", a declarat Iolu, transmite news.ro.

Proiectul prevede majorarea încasărilor şi a cheltuielilor bugetare cu 2,92 miliarde lei (655 milioane euro), din care cei mai mulţi bani sunt alocaţi către ministerele Muncii, Internelor, Sănătăţii şi Educaţiei, în timp ce cele mai mari tăieri sunt prevăzute la Transporturi.

Astfel, Ministerul Transporturilor este cel care a pierdut cel mai mult după această rectificare, fiind tăiate 194 de milioane de lei, majoritatea bani alocați pentru proiectele cu fonduri externe nerambursabile, cele din perioada 2007-2013.

Alte tăieri au avut loc și la Ministerul Culturii, peste 194 milioane de lei, tot pentru proiecte cu fonduri nerambursabile, și de asemenea de la Ministerul Agriculturii, unde au fost tăiate 168 de milioane de lei.

Au fost și ministere care au primit sume în plus în urma rectificării bugetare, cea mai mare sumă fiind acordată Ministerului Muncii, un plus de peste 2 miliarde de lei, bani prin care va asigura plata unor drepturi de asistență socială, indemnizații pentru creșterea copilului sau alocații.

Fonduri suplimentare au fost acordate și pentru Ministerul de Interne - 367 milioane de lei, Ministerul Sănătății - 300 milioane de lei, dar și Autoritatea Electorală Permanentă.

Serviciul Român de Informații a primit la rândul său 37 de milioane de lei în plus pentru programe majore de achiziții.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   rectificare bugetara,   Guvernul Romaniei