Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Proiectul "Prima Casă": Garanția va fi împărțită 50% și 50% între stat și bancă

Proiectul "Prima Casă": Garanția va fi împărțită 50% și 50% între stat și bancă

Un articol de: - 30 Mar 2011, 18:08
Proiectul "Prima Casă": Garanția va fi împărțită 50% și 50% între stat și bancă Foto: gov.ro Economic

Guvernul a decis, miercuri, să împartă cu băncile garanțiile privind creditele pentru cumpărarea de locuințe prin programul "Prima Casă", informează Agerpres.

Plafonul total al garanțiilor oferite se vor suplimenta, "am stabilit modificări la programul Prima Casă, de aici înainte garanția va fi împărțită în proporție de 50% și 50% între stat și bancă", a anunțat prim ministrul, Emil Boc

Emil Boc a mai adăugat că "în cadrul programului vor putea intra cei care au deja o locuință de până în 50 de metri pătrați și doresc o sporire a confortului".

De asemenea, șeful Executivului a anunțat că avansul la contractarea unui credit în program rămâne în continuare 5% din valoarea apartamentului, nivelul dobânzii rămâne la fel ca cel existent în momentul de față, valoare garanției se menține la 60.000 de euro sau 70.000 de euro, în funcție de situație.

Băncile au la dispoziție trei luni pentru a participa la noua formă a programului "Prima Casă" și își pot transfera între ele portofoliul de garanții.

Totodată, Emil Boc a mai declarat că persoanele care au luat un credit imobiliar prin programul "Prima Casă" nu vor avea costuri suplimentare. Iar în ceea ce privește dobânzile, nici aici nu vor exista modificări, plafonul maxim de dobânzi prevăzut urmând să fie păstrat dacă băncile acceptă să împartă riscul cu statul.

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   Bancă,   credite