Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Promisiuni pentru dascăli: 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru a-i convinge pe profesori să predea la sate (VIDEO)

Promisiuni pentru dascăli: 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru a-i convinge pe profesori să predea la sate (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Aug 2016, 10:33
Promisiuni pentru dascăli: 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru a-i convinge pe profesori să predea la sate (VIDEO) foto: reporterntv.ro Economic

25 de milioane de euro din fonduri europene pentru a-i convinge pe profesorii buni să predea și în școlile din zone defavorizate. Este promisiunea Guvernului pentru a oferi o motivaţie dascălilor cu salarii foarte mici.

Interesant este că profesorii selectati in program ar putea câştiga şi de două-trei ori mai mult decât până acum si vor primi bani pentru chirie şi transport, arată B1 TV.

Guvernul s-a inspirat, în cazul noului proiect ce-i vizează pe profesori, din modelul ''Teach for Romania''. O organizație non guvernamentală selectează pe bază de interviu tineri absolveni. Urmează un curs de pedagogie, iar, în final, cei selectați vor preda în școli defavorizate din 15 județe aflate în sudul și estul țării.

25 de milioane de euro din fonduri europene pentru a-i convinge pe profesori să predea la sate

"Va fi punctată nevoia deci trebuie să demonstreze că e o problemă de resurse umane, de reținere sau de atragere a profesorilor bine pregătiți în școlile respective. Ne-am bucura să fie cât mai mulți tineri absolvenți să meargă spre respectivele comunități, dar pe de altă parte profesori deja buni dar care au perspectivă să plece din respectivele comunități am vrea să-I stabilizăm și pe ei, a spus Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene.  

 

Citeşte mai multe despre:   promisiuni,   profesori