Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Proprietarii locuințelor încadrate în clasa I de risc seismic, EVACUAȚI SILIT DE GUVERN

Proprietarii locuințelor încadrate în clasa I de risc seismic, EVACUAȚI SILIT DE GUVERN

Un articol de: - 07 Mar 2017, 13:14
Proprietarii locuințelor încadrate în clasa I de risc seismic, EVACUAȚI SILIT DE GUVERN Economic

Guvernul se pregătește să îi evacueze silit, temporar, pe proprietarii locuințelor încadrate în clasa I de risc seismic. Executivul Grindeanu vrea să înceapă cât mai curând lucrările de consolidare la aceste clădiri, scrie Profit.ro.

Astfel, cine nu deschide ușa primăriei pentru măsurători va fi forțat să îi lase în casă prin ordonanță de judecător.

Potrivit sursei citate, primăriile le vor pune la dispoziție locuințe “de necesitate", pe perioada lucrărilor. Banii pentru mutare și plata chiriei urmând să fie alocați din bugetul local.

Banii alocați de la buget pentru consolidarea clădirilor vor trebui restituiți astfel:

- de către proprietarii locuințelor, persoane fizice, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat, în rate lunare egale fără dobândă, cu o durată de rambursare de până la 25 de ani de la data recepției la terminarea lucrărilor de intervenție; în cazul întârzierii la plată a ratelor cu mai mult de 30 de zile se calculează majorări de întârziere la ratele scadente;

- de către proprietarii spațiilor cu altă destinație decât cea de locuință, inclusiv cele definite la art. 2 alin. (5) lit. a), persoane fizice și juridice, a sumelor alocate de la bugetul local, în rate lunare egale cu o dobândă fixă de 5% pe an, cu o durată de rambursare de până la 5 de ani de la data recepției la terminarea lucrărilor de intervenție; în cazul întârzierii la plată a ratelor cu mai mult de 30 de zile se calculează majorări de întârziere la ratele scadente.

Majorările de întârziere sunt în cuantum de 1% pe lună sau fracțiune de lună.

Vânzarea, în decurs de 5 de ani de la recepția terminării lucrărilor, a spațiilor cu altă destinație decât cea de locuință, proprietate privată a persoanelor fizice sau juridice, va fi condiționată de rambursarea integrală a ratelor neachitate, actualizate la data înstrăinării.

Pentru vânzarea locuințelor va fi păstrată regula conform căreia acestea pot fi înstrăinate în decurs de 25 de ani doar cu achitarea ratelor neplătite la acea dată.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

 

Citeşte mai multe despre:   locuinte,   evacuati