Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Proprietarul GFR, Gruia Stoica, va da statul în judecată dacă termenul de plată pentru CFR Marfă nu va fi amânat

Proprietarul GFR, Gruia Stoica, va da statul în judecată dacă termenul de plată pentru CFR Marfă nu va fi amânat

Un articol de: B1 TV - 10 Oct 2013, 11:37
Proprietarul GFR, Gruia Stoica, va da statul în judecată dacă termenul de plată pentru CFR Marfă nu va fi amânat Foto: money.ro Economic
Proprietarul Grup Feroviar Român, Gruia Stoica , a declarat că va da statul în judecată dacă termenul de plată pentru CFR Marfă nu va fi amânat.

Conform omului de afaceri, contractul de privatizare a companiei nu include niciun termen limită pentru achitarea sumelor de bani şi finalizarea tranzacţiei.

Singura menţiune în acest sens arată că datoriile vor fi achitate după avizul dat de reprezentanţii Consiliului Concurenţei, susţine omul de afaceri.

„Conform contractului de privatizare a CFR Marfă pe care l-am semnat, eu trebuie să plătesc banii după avizul Consiliului Concurenţei. Nu există niciun alt termen concret în contractul de privatizare în ceea ce priveşte finalizarea tranzacţiei. Nu ştiu de ce a apărut termenul de 60 de zile în Hotărârea de Guvern. Vânzătorul ar fi trebuit să coreleze Hotărârea de Guvern cu contractul de privatizare”, a declarat Gruia Stoica, potrivit Agerpres.

Iar în cazul în care reprezentanţii guvernului vor rămâne pe poziţie, Gruia Stoica a declarat că este hotărât să acţioneze statul în instanţă.

"Mă voi consulta cu avocaţii şi ne vom îndrepta să ne recuperăm pierderile. Ce vină am eu că vânzătorul nu a corelat Hotărârea de Guvern cu contractul de privatizare? Legislaţia europeană spune clar: nu se face niciun transfer fără avizul Consiliului Concurenţei, abia atunci facem şi plata. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României sau a Uniunii Europene să se plătească banii fără avizul Concurenţei”, a mai spus Gruia Stoica.

În plus, omul de afaceri este convins că tranzacţia va fi un eşec dacă termenul de plată nu va fi prelungit. În cazul privatizării CFR Marfă, reprezentanţii Guvernului au decis că GFR trebuie să achite întreaga sumă de bani în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, adică până la data de 13 octombrie.