?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic PSD îi minte în continuare pe români. Guvernul crește salariul minim, însă și prețurile și tarifele s-au majorat. Cartofii s-au scumpit cu 29%, gazele cu 17%, iar combustibilul cu 9%

PSD îi minte în continuare pe români. Guvernul crește salariul minim, însă și prețurile și tarifele s-au majorat. Cartofii s-au scumpit cu 29%, gazele cu 17%, iar combustibilul cu 9%

Un articol de: B1.ro - 07 Dec 2018, 16:57
Economic

Guvernul Dăncilă a anunțat, vineri, majorarea salariului minim brut de la 1.900 de lei la 2.080 lei, iar pentru persoanele cu studii superioare și vechime în muncă cel puțin un an, la 2.350 lei. (Detalii AICI) Decizia intră în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Bucuria nu este atât de mare pe cât cred unii. Economiștii arată că mai mult de o treijme din majorare a fost deja ‘mâncată’ de inflație.

Spre exemplu, anul acesta cartofii s-au scumpit cu 29%, gazele cu 17% și combustibilii cu 9%.

“În privat, salariile au crescut mai lent, astfel că inflația a lovit mai tare în această categorie de angajați. În plus, din cei 1,38 milioane de angajați cu salariul minim, aproape toți sunt în sectorul privat, numărul celor de la stat fiind extrem de redus”, potrivit Profit.ro.

Evoluția prețurilor în octombrie față de decembrie anul trecut, potrivit INS 

 
 
 
Loading...