Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Purtătorul de cuvânt al BNR: Nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește băncile românești cu capital grecesc (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al BNR: Nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește băncile românești cu capital grecesc (VIDEO)

Un articol de: - 06 Iul 2015, 20:26
Purtătorul de cuvânt al BNR: Nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește băncile românești cu capital grecesc (VIDEO) Foto: zf.ro Economic

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat luni seara, că nu există motive de îngrijorare pentru persoanele care au conturi la băncile românești cu capital grecesc, și cel mai bine ar fi să-și păstreze banii aici, pentru a nu pierde dobânda.

”Da, suntem cu ochii pe aceste bănci. Suntem prudenți, nu suntem îngriorați, dar suntem prudenți pentru că nu știm încotro se îndreaptă această criăză. Băncile românești cu capital grecesc nu sunt semne de îngrijorare, tocmai că am monitorizat din timp ceea ce se întâmplă. Nu e neapărat o surpriză, discuțiile sunt de mai mult timp și am avut timp să pregătim un scenariu.

BNR nu vrea să liniștească de dragul de a liniști. Liniștește atunci când are argumente. Ceea ce spunem este ceea se se întâmplă. Nu am avut decât o colaborare excelentă cu aceste bănci. Mai mult, i-aș sfătui pe cei care au bani acolo și vor să îi mute, că nu are sens să piardă și dobânda. Nu e niciun semn de îngrijorare în privința băncilor”
, a declarat Suciu într-o intervenție telefonică în cadrui emisiunii ”X-Press”, difuzată la B1 TV și moderată de Sabin Orcan.

În ceea ce privește calendarul de adoptare a monedei euro în România, purtătorul de cuvânt al BNR, a afirmat că 2019 este o dată fezabilă, dar care devine din ce în ce mai complicată tocmai din cauza crizei prin care trece poporul elen.

Suciu a precizat că în cazul Băncii Comerciale fost vorba de o verificare, și nu de o anchetă.

Purtătorul de cuvânt al BNR: Nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește băncile românești cu capital grecesc


Citeşte mai multe despre:   dan suciu