Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Rabla pentru electrocasnice 2020. Care este valoarea voucherelor și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a participa la program

Rabla pentru electrocasnice 2020. Care este valoarea voucherelor și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a participa la program

Un articol de: Catinca Giosanu - 15 Dec 2020, 14:17
Rabla pentru electrocasnice 2020. Care este valoarea voucherelor și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a participa la program Economic

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunțat marți, 15 decembrie, că a amânat lansarea Programului Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice. Cu toate că lansarea era programată pentru astăzi, se pare că au apărut probleme la doar câteva minute după startul programului Rabla pentru electrocasnice.

”Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunțăamânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Mediului.

”Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului”, mai menționează sursa citată. 


Valoarea voucherelor la Rabla pentru electrocasnice 2020

 

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, astfel:

  • 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;
  • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.


Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a participa la program

 

Toți cei interesați se pot înscrie în Programul Rabla pentru Electrocasnice, în aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) și la secțiunea programului.

”Condiţia este să ducem fie la magazinul fizic, fie să predăm curierului la achiziţionarea unui produs un electrocasnic vechi din aceeaşi categorie. Aici avem şi două excepţii - la uscătoare de rufe nu este neapărat nevoie să predea exact un uscător de rufe, ci un alt electrocasnic vechi, iar la maşinile de spălat vase se pot preda şi alte tipuri de electrocasnice. În cazul laptopurilor şi tabletelor ne dorim să scoatem din funcţiune calculatoarele vechi şi acolo va trebui să se predea un calculator vechi. Fiecare român poate să beneficieze de unul sau mai multe vouchere din fiecare categorie. Practic, având nouă categorii, pot obţine nouă vouchere diferite.

Faţă de anii trecuţi, când procesarea dosarelor de finanţare se făcea exclusiv manual, anul acesta am solicitat colegilor ca întregul proces de emitere al voucherelor, dar mai ales de validare a acestor vouchere în vederea decontărilor de către comercianţi să fie un proces digital, automatizat şi care să se întâmple în timp real”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !


Ce tipuri de electrocasnice poți cumpăra în 2020 prin programul Rabla

 

După cum am menționat anterior, în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice se pot achiziționa atât electrocanice mici, cât și aparate de mari dimensiuni. Printre acestea se numără: laptopuri, aspiratoare, televizoare, uscătoare de rufe,  frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare, aparate de aer condiţionat, maşini de spălat vase, precum și maşini de spălat rufe.

Citeşte mai multe despre:   rabla pentru electrocasnice,   eco vouchere