Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic RABLA pentru ELECTROCASNICE: Iată CUM puteţi lua 1.000 de LEI pentru a vă schimba frigiderul, maşina de spălat sau aparatul de aer condiţionat

RABLA pentru ELECTROCASNICE: Iată CUM puteţi lua 1.000 de LEI pentru a vă schimba frigiderul, maşina de spălat sau aparatul de aer condiţionat

Un articol de: B1.ro - 05 Oct 2018, 11:09
RABLA pentru ELECTROCASNICE: Iată CUM puteţi lua 1.000 de LEI pentru a vă schimba frigiderul, maşina de spălat sau aparatul de aer condiţionat Economic

Veşti bune pentru românii care vor să-şi cumpere electrocasnice noi.
Ministerul Mediului va lansa, de la finalul lunii octombrie, programul ”Rabla pentru electrocasnice”, proiect prin care românii vor primi vouchere de până la 1.000 de lei pentru a-şi schimba electrocasnicele vechi. 

Pentru început, voucherele sunt disponibile pentru frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat, potrivit gandul.info.
Conform proiectului, finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiţionat.

Valoarea voucherelor, aşa cum a fost anunţată de Ministerul Mediului, este următoarea: 200 lei pentru înlocuirea maşinii de spălat cu alta care are eficienţa energetică A++ sau 300 lei înlocuirea cu una de categorie A+++.

De asemenea, se decontează 300 lei pentru înlocuirea aparatului de aer condiţionat cu unul din categoria A+++ sau A++.

În acelaşi timp, se vor acorda 300 lei pentru frigidere A++ şi 400 lei pentru cele energetică A+++.   

Românii mai trebuie să ştie că voucherele pot fi cumulate şi că, pentru a le accesa, consumatorii trebuie să predea aparatele electrocasnice vechi.
Pentru a beneficia de finanţare, trebuie să accesaţi aplicaţia electronică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să urmaţi paşii de înscriere în program. Suma acordată se scade din valoarea totală a facturii.


 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Mediului,   rabla pentru electrocasnice