Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Rambursarea TVA cu control ulterior ar putea fi permanentă pentru anumite categorii de risc. Ministrul Finanțelor: "Statul va plăti facturile la timp" (VIDEO)

Rambursarea TVA cu control ulterior ar putea fi permanentă pentru anumite categorii de risc. Ministrul Finanțelor: "Statul va plăti facturile la timp" (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 30 Noi 2020, 13:15
Rambursarea TVA cu control ulterior ar putea fi permanentă pentru anumite categorii de risc. Ministrul Finanțelor: "Statul va plăti facturile la timp" (VIDEO) Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a oferit noi detalii despre măsura Rambursării TVA, într-o întâlnire cu oamenii de faceri din Timiş.

Florin Cîțu a precizat că această măsură cu control ulterior ar putea fi permanentă pentru anumite categorii de risc.

"Statul va plăti facturile la timp. Vom rămâne cu TVA cu control ulterior. Ştiţi foarte bine până în ianuarie şi apoi vom vedea dacă măsura poate fi extinsă. Eu cred că nu am văzut cazuri flagrante. De la ANAF primesc analiza şi nu sunt cazuri flagrante. S-ar putea să prelungim şi acest lucru şi s-o facem să rămână permanent cu control ulterior pentru anumite categorii de risc, bineînţeles. Acolo sunt vreo 90% dintre companii, nu cred că e o problemă", a spus Cîţu.

 

 

 

Acesta a vorbit și despre problema lipsei forței de muncă, semnalată de oamenii de afaceri.

â În 2006-2007 era aceeași problemă cu forța de muncă în Timișoara, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, în Timiș.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

„Eu am încredere că dumneavoastră (oamenii de afaceri n.r.) veți găsi soluții. Atâta timp cât nu vă pune piedici statul, veți găsi soluții să atrageți forță de muncă. Nu aici e problema. Știu că în perioada aceea când lucram în 2007, 2008, 2009 se ducea forță de muncă din Moldova în România. Nu din Republica Moldova, era aici și venea aici”, a spus el, care a subliniat că “ni se fură forță de muncă” peste graniță în Ungaria: “Cu autobuzul pleacă dimineața și se întorc seara”.

Ministrul Florin Cîțu a vorbit și despre ce se va întâmpla cu salariul minim:

“În ceea ce privește salariul minim, știți foarte bine că anul trecut am ales o formulă clară, transparentă prin care legăm salariul minim de dinamica reală economiei, de productivitate. Încercăm să nu creem costuri suplimentare prin măsurile pe care le luăm și să eliminăm această problemă de predictibilitate”.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   TVA,   Timis