Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Raport al Curții de Conturi: Spitalele nu au făcut aproape nimic cu banii de la ministerul Sănătăţii în 2015 (VIDEO)

Raport al Curții de Conturi: Spitalele nu au făcut aproape nimic cu banii de la ministerul Sănătăţii în 2015 (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 25 Iul 2016, 15:29
Raport al Curții de Conturi: Spitalele nu au făcut aproape nimic cu banii de la ministerul Sănătăţii în 2015 (VIDEO) Economic

În sfârşit aflăm una din cauzele situaţiei dezastruoase din sănătate. Spitalele nu au făcut aproape nimic cu banii de la Ministerul Sănătăţii în 2015. Asta reiese din raportul Curţii de Conturi pentru anul trecut. De asemenea, aparatura medicală cumpărată cu peste 55 de milioane de lei din bani publici de către unitățile medicale din țară nu a fost pusă în funcțiune sau nu a fost utilizată în scopul inițial, informează B1 TV.

61,7 milioane de lei este prejudiciul descoperit de Curtea de Conturi după ce a verificat modul în care spitalele au cheltuit bani virați de către ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală și echipament.

”Este de notorietate faptul că investițiile la Ministerul Sănătății - a spus-o și ministrul Vlad Voiculescu în mai multe rânduri - se fac fără o fundamentare extraordinar de clară a nevoii acelei investitii, se fac fără o ierarhizare sau o prioritizare apropo de nevoile care sunt în zona respectivă, spitalele respective și se fac de asemenea fără monitorizarea efectelor acestor investiții.

Există un soi de tradiție în care o investiție înseamnă o listă de echipament. Dar un echipament, o aparatură medicală nu se cumpară doar ea. Trebuie amplasată undeva, trebuie să aiba personal care sa o deservească, trebuie să fie pusă în funcțiune, integrată în circuitele spitalului. Dar în acest moment lucrul acesta nu se întâmplă. Și exact asta trebuie schimbat. De aceea ministrul Voiculescu a anunțat că-și asumă crearea unui mecanism de fundamentare a oricărei investiții”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

Raport al Curții de Conturi: Spitalele nu au făcut aproape nimic cu banii de la Ministerul Sănătăţii în 2015

Citeşte mai multe despre:   Curtea de Conturi,   raport,   spitale,   Ministerul Sanatatii