Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Raport: Criza generată de pandemie afectează mai ales salariile femeilor

Raport: Criza generată de pandemie afectează mai ales salariile femeilor

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Dec 2020, 23:59
Raport: Criza generată de pandemie afectează mai ales salariile femeilor Economic

Un raport prezentat, miercuri, de Organizația Internațională a Muncii (OIM) arată că pandemia de coronavirus a produs efecte serioase asupra salariilor. În cel mai bun caz, ele au stagnat, dar de cele mai multe ori, salariile au scăzut. Femeile au avut de suferit mai mult decât bărbații. Angajații cu slujbe prost plătite au fost și ei foarte afectați. Specialiștii organizației susțin că veniturile vor continua să scadă, pe fondul crizei economice generate de pandemie.

 

Salariile femeilor au scăzut mai mult decât cele ale bărbaților în criza generată de COVID-19

 

Potrivit raportului OIM, citat de Reuters, salariile au scăzut sau au crescut mult mai lent în două treimi din ţările pentru care sunt disponibile datele

În cazul a o treime dintre state, creşterea salariilor a fost cauzată în mare măsură de concedierea multor angajaţi cu slujbe prost plătite.

Fără subvenţiile acordate în această perioadă, femeile şi-ar fi pierdut 8,1% din salarii în trimestrul doi din 2020, iar bărbaţii 5,4%, pe baza eşantionului din 28 de ţări europene.

„Această creştere a inegalităţii creată de criza provocată de pandemie ameninţă eforturile de luptă împotriva sărăciei, iar instabilitatea socială şi economică ar fi devastatoare”, a avertizat Guy Ryder, directorul general al Organizației Internaționale a Muncii.