Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Recalcularea pensiilor: Dacă ești pe această listă, vei primi cu 30% mai mulți bani la pensie! Verifică acum

Recalcularea pensiilor: Dacă ești pe această listă, vei primi cu 30% mai mulți bani la pensie! Verifică acum

Un articol de: B1.ro - 06 Dec 2018, 08:49
Recalcularea pensiilor: Dacă ești pe această listă, vei primi cu 30% mai mulți bani la pensie! Verifică acum Economic

Procesul de recalculare a pensiilor a început la 1 octombrie și potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) ar urma să dureze până pe data de 30 septembrie 2019. Însă majorările ar trebui să fie aplicate încă de la data începerii recalculării, chiar dacă pensionarii vor primi deciziile anul viitor, relatează Adevarul.

Potrivit fostului ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, aproximativ 100.000 de pensii vor creşte, în medie, cu o treime. Iar de noile prevederi ar urma sa beneficieze foştii angajaţi din  construcţii, căi ferate, minerit, siderurgie, sau alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.

REPEDE CLICK AICI: SCANDAL URIAȘ! AU APĂRUT POZELE CU LIDIA BUBLE GOALĂ PUȘCĂ LA DUȘ! RĂZVAN E DISPERAT! (GALERIE FOTO NECENZURATĂ)

Impactul ar fi fost calculat la 1,3 miliarde de lei, estima la acea dată Lia Olguţa Vasilescu.

REPEDE CLICK AICI: A FOST UCISĂ CU SÂNGE RECE LÂNGĂ VILA ELENEI UDREA DIN COSTA RICA (FOTO ȘOC DE LA FAȚA LOCULUI)

Tot potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), pensiilor care vor fi recalculate până la data de 30 septembrie 2019 vizează două categorii de persoane:

1. Persoanele care vor solicita deschiderea drepturilor de pensii începând cu luna august 2018, atât din punct de vedere al reducerii vârstei standard de pensionare, cât şi din punct de vedere al stagiului complet de cotizare care se utilizează la determinarea punctajului mediu anual;   

REPEDE CLICK AICI: ORICE ROMÂN ADEVĂRAT TREBUIE SĂ VADĂ ACESTE 50 DE POZE !!!

2. Pensionarii cu drepturi în plată, care vor beneficia de recalcularea acestor drepturi prin utilizarea unui stagiu complet de cotizare mai mic decât cel utilizat iniţial la determinarea punctajului mediu anual.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Marius Budai, noul ministru al muncii, a declarat însă că majorările vor intra mai devreme în vigoare, precum și că pensionarii vor primi acasă deciziile cu noul cuantum. În plus, de aceste majorări vor beneficia şi cei care au ieşit la pensie în baza unor legi speciale.

REPEDE CLICK AICI: CUM ARATĂ IUBITA LUI TUDOR CHIRILĂ! PANICĂ PRINTRE ARTIȘTI (GALERIE FOTO FIERBINTE)

"Vor primi în plus (pensionarii n.r) de când a intrat legea în vigoare, de la 1 octombrie. În lege spune că această recalculare se derulează pe o perioadă de 12 luni, dar, indiferent când se va termina de calculat ultimul dosar din ţară, acel pensionar va primi banii începând cu 1 octombrie 2018. Practic nu pierde niciun leu. Pentru a pune în aplicare o asemenea lege există nevoie de un soft, program informatic, pe care trebuie să-l achiziţionăm", a afirmat Marius Budăi, citat de Adevarul.   

"Acele persoane care nu au punctaj la grupele de muncă şi care au ieşit la pensie pe legi speciale se încadrează la Legea 192. Acelor persoane le va fi recalculată pensia. Foarte important de precizat că, dacă cumva, din calcul, la unii dintre pensionari iese un cuantum mai mic niciun pensionar nu va pierde ci va rămâne în plată cu acel cuantum care este cel mai avantajos pentru el”, a adăugat ministrul muncii.

Citeşte mai multe despre:   pensii,   ministrul muncii,   recalculare,   pensionari,   Casa Nationala de Pensii Publice