Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Reducerea TVA la apă caldă și căldură vine la pachet cu interzicerea debranșărilor și restricționarea utilizării centralelor termice individuale

Reducerea TVA la apă caldă și căldură vine la pachet cu interzicerea debranșărilor și restricționarea utilizării centralelor termice individuale

Un articol de: - 31 Oct 2016, 14:08
Economic

Energia termică destinată populației ar putea fi inclusă pe lista livrărilor de bunuri și prestărilor de servicii pentru care se aplică cea mai redusă cotă de TVA prevăzută de Codul fiscal, de 5%, potrivit unui proiect de lege aflat aproape de votul în plen în Camera Deputaților, scrie profit.ro.

Proiectul completează lista livrărilor pentru care se aplică cotă redusă de TVA de 5% din Codul Fiscal cu „energia termică livrată populației”. În prezent, pe lista respectivă se află manualele școlare, cărțile, ziarele, revistele, biletele de intrare la obiective și evenimente culturale și sportive, precum și livrările de locuințe care se fac ca parte a politicii sociale a statului.

Reducerea la 5% a TVA pentru căldură și apă caldă ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2017.

Cea mai importantă modificare adusă de proiect este că debranșările de la sistemele de încălzire centralizată (SACET), în scopul instalării de centrale termice de apartament sau de bloc, ar putea fi interzise complet, scrie sursa citată.

Numărul de localități din România care se alimentează cu energie termică prin sisteme centralizate de încălzire s-a redus cu 79% din 1989 până anul trecut.

Citeşte mai multe despre:   caldura,   apa calda,   TVA,   Cod Fiscal
 
Loading...