Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Reduceri de personal la The New York Times: Publicația va desființa 100 de locuri de muncă

Reduceri de personal la The New York Times: Publicația va desființa 100 de locuri de muncă

Un articol de: - 01 Oct 2014, 19:07
Reduceri de personal la The New York Times: Publicația va desființa 100 de locuri de muncă Foto: reuters.com Economic
Publicația The New York Times va desființa 100 de locuri de muncă, ca parte a strategiei de dezvoltare a operațiunilor sale online, relatează AFP.

Cele 100 de posturi care urmează să fie desfiinţate reprezintă aproximativ 7,5% din numărul total de angajaţi.

În acest sens va fi elaborat un plan de plecări voluntare, însă, dacă acesta se va dovedi insuficient, nu sunt excluse concedierile.

"Reducerile de personal sunt necesare pentru controlul costurilor companiei şi ne vor permite să continuăm investiţiile în viitorul digital al The New York Times", au explicat proprietarul publicaţiei, Arthur Sulzberger, şi directorul general al cotidianului, Mark Thompson, într-o notă adresată salariaţilor ziarului.

Aceştia au precizat că o aplicaţie mobilă dedicată în mod specific editorialelor a fost închisă, din cauză că nu a atras suficienţi abonaţi.

Totodată, directorul editorial al The New York Times, Dean Baquet, a precizat că ar putea "reconsidera" o parte a activităţii publicaţiei, numărul rubricilor şi sumele cheltuite pentru conţinutul produs de colaboratori.

The New York Times are în prezent 1.330 de angajaţi, "un nivel record", o consecinţă în parte a angajărilor care au fost făcute anul trecut pentru creşterea producţiei de conţinut online şi video.

The New York Times este un cotidian american, înfiinţat la New York în 1851, an de când publicaţia a apărut fără întrerupere.