Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Liber la cumpărături online pentru europeni! Începând de luni, site-urile nu-i vor mai putea bloca sau redirecţiona pe clienţi

Liber la cumpărături online pentru europeni! Începând de luni, site-urile nu-i vor mai putea bloca sau redirecţiona pe clienţi

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2018, 13:25
Liber la cumpărături online pentru europeni! Începând de luni, site-urile nu-i vor mai putea bloca sau redirecţiona pe clienţi Economic

Schimbare fără precedent pe piaţa unică digitală. Începând de luni, 3 decembrie, noul regulament propus de Comisia Europeană, care elimină geoblocarea nejustificată în mediul online în întreaga Uniune, a intrat în vigoare.

Astfel, cumpărătorii europeni nu mai au motive să se teamă că un site web le va bloca accesul sau îi va redirecţiona doar pentru că ei - sau cardurile lor de credit - provin dintr-o altă ţară. Oriunde s-ar afla în UE, ei vor avea acces la bunuri şi servicii online, a anunţat Executivul comunitar, potrivit Agerpres.

"În 2015, 63% dintre site-uri nu permiteau efectuarea de achiziţii dintr-o altă ţară a UE. Prin urmare, aproape două treimi dintre consumatorii care doreau să facă cumpărături online într-o altă ţară nu puteau să facă acest lucru. La data de 3 decembrie punem capăt acestei practici. Ne dorim o Europă fără bariere, fapt ce presupune, printre altele, eliminarea barierelor din calea comerţului online", a declarat, cu această ocazie, vicepreşedintele pentru piaţa unică digitală, Andrus Ansip.

La rândul său, comisarul pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a precizat că, după eliminarea tarifelor de roaming şi introducerea noilor norme privind protecţia datelor şi a posibilităţii ca cetăţenii să aibă acces la conţinutul lor online atunci când se află într-un alt stat membru, eliminarea geoblocării nejustificate aduce mai aproape o piaţă unică digitală reală pentru toţi europenii, cu avantaje atât pentru cetăţeni, cât şi pentru întreprinderi.

Statele membre sunt responsabile cu punerea în aplicare a regulamentului şi trebuie să instituie structurile necesare care să asigure o demarare fără probleme a aplicării acestuia. 

Mai exact, statele membre trebuie să desemneze organismele însărcinate cu aplicarea acestei legi şi organismele care urmează să le ofere consumatorilor asistenţă practică. În plus, ţările UE trebuie să stabilească măsuri eficace, proporţionale şi disuasive aplicabile în cazul nerespectării regulamentului.


 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Andrus Ansip,   Elzbieta Bienkowska,   UE