Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Remus Vulpescu: Banii lui Dan Diaconescu vor fi transferați către Oltchim pentru repornire și plata salariilor

Remus Vulpescu: Banii lui Dan Diaconescu vor fi transferați către Oltchim pentru repornire și plata salariilor

Un articol de: - 21 Sep 2012, 23:06
Economic

Președintele Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, a declarat în cadrul licitaţiei de privatizare a combinatului Oltchim, că banii obţinuţi după finalizarea privatizării vor fi folosiţi pentru plata salariilor angajaţilor de la Râmnicu Vâlcea.

Întrebat de ce a recurs la această variantă, de a înapoia practic banii lui Dan Diaconescu, Vulpescu a declarat că întreaga sumă reprezintă un împrumut.

„Vor fi transferați către Oltchim pentru repornirea acestuia, cu titlu temporar, nu este o donație, vor fi restituiți. Vomstabili durata și condițiile în care acești bani vor fi restituiți după ce Dan Diaconescu va deveni acționar majoritar”, a declarat șeful OPSPI în emisiunea „Discuția săptămânii”, difuzată de B1 TV.

„Cu acești bani ajut agentul economic și salariații, care își vor primi salariile integral. Este mult mai bine, decât dacă statul s-ar fi împrumutat înainte să facă aceste lucruri”, a mai spus Vulpescu.

Dan Diaconescu a devenit noul acționar majoritar al combinatului Oltchim, câștigând licitația ce a avut loc vineri la Ministerul Economiei cu o ofertă de 203.149.548 lei. (Detalii AICI)

Banii dați de Diaconescu pentru Oltchim, înapoiați de stat combinatului
Embed:
 

Citeşte mai multe despre:   privatizare,   Oltchim,   bani,   imprumut,   salarii