Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Reuters: Economia românească a ieșit din criză. Cehia şi Ungaria, probleme financiare grave

Reuters: Economia românească a ieșit din criză. Cehia şi Ungaria, probleme financiare grave

Un articol de: B1 TV - 15 Aug 2012, 13:55
Reuters: Economia românească a ieșit din criză. Cehia şi Ungaria, probleme financiare grave Foto: balcanicaucaso.org Economic

Presa străină susţine că România a ieşit din criza economică, iar Cehia şi Ungaria se confruntă cu probleme financiare grave. Agenţia Reuters îl citează pe economistul Neil Shearing, potrivit căruia leul românesc şi-a revenit după ce, în urmă cu o lună, a scăzut drastic.

Într-un articol intitulat "România a ieşit din recesiune, Cehia şi Ungaria se adâncesc", jurnaliştii de la Reuters notează că economia ţării noastre a crescut în cel de-al doilea trimestru al acestui an cu 0,5% comparativ cu trimestrul anterior, şi cu 1,2% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lui 2011.

Economiile Cehiei şi Ungariei s-au contractat şi mai mult, în condiţiile în care industria celor două ţări a căzut victima crizei din zona euro.

"La o primă privire pare tentant să conchidem că Cehia şi Ungaria sunt economii mai deschise şi din acest motiv suferă, însă dacă priveşti datele, vezi că au adoptat măsuri de securitate" scrie jurnalistul.


Neil Shearing susţine că procentele cu care a crescut economia României în a doua parte a lui 2012 sunt mai mari decât se aştepta, iar acest lucru a ajutat leul să crească, după o lună grea.

Reuters aminteşte şi de lupta pentru putere din ţara noastră, între premierul Victor Ponta şi preşedintele suspendat, Traian Băsescu, care a atras critici internaţionale şi a pus sub semnul întrebării un ajutor financiar în valoare de 5 miliarde de euro din partea creditorilor externi.

De asemenea, ziariştii de la Reuters îl citează şi pe şeful misiunii la Bucureşti a Fondului Monetar Internaţional, Erik de Vrijer, care avertizat că Banca Centrală, care a fost împiedicată să reducă dobânzile de teama că problemele politice ar putea declanşa căderea leului şi plecarea investitorilor, ar putea înăspri politicile dacă moneda continuă se se deprecieze.


Reuters: Economia românească a ieșit din criză
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Reuters,   recesiune,   Traian Basescu