Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Rezervele valutare administrate de BNR s-au redus cu un miliard de euro

Rezervele valutare administrate de BNR s-au redus cu un miliard de euro

Un articol de: - 01 Iul 2016, 20:43
Rezervele valutare administrate de BNR s-au redus cu un miliard de euro Foto: rfi.ro Economic

Rezervele valutare gestionate de Banca Naţională a României (BNR) s-au redus în luna iunie cu 943 milioane euro (2,88%) faţă de mai, ajungând la circa 31,73 miliarde euro, în condiţiile în care ieşirile au fost 1,92 miliarde lei, Finanţele rambursând 1,58 miliarde lei în contul emisiunii de eurobonduri scadente la 17 iunie, potrivit Digi24.

În iunie, au intrat în rezervele valutare 979 milioane euro, din care cea mai mare parte a venit din alimentarea contului Comisiei Europene. Această sumă a fost completată cu fonduri din constituirea rezervelor minime în valută ale băncilor la BNR, fiind alimentate şi conturile Ministerului Finanţelor Publice.

Cu toate acestea, au avut loc ieşiri de 1,92 miliarde euro, iar Finanţele au rambursat 1,58 miliarde euro, sumă aferentă emisiunii de obligaţiuni în euro care a avut scadenţa la 17 iunie, compusă din capital şi dobândă.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Restul de 340 milioane de euro a reprezentat, în principal, modificarea rezervelor minime. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar valoarea sa a urcat la 3,94 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României erau la finele lunii iunie de 35,67 miliarde euro, în scădere cu 1,7% de la nivelul de 36,29 miliarde euro la 31 mai.

Ministerul Finanţelor are de plătit, în lua iulie, 120 milioane euro în contul datoriei publice denominate în valută. 

 

Citeşte mai multe despre:   BNR