Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Românii din marile orașe, datori cu 80% din salariu

Românii din marile orașe, datori cu 80% din salariu

Un articol de: - 01 Mai 2018, 11:19
Românii din marile orașe, datori cu 80% din salariu Economic

Românii din mediul urban cheltuie aproximativ 80% din salariu pe mâncare, datorii și întreținere, potrivit unui studiu online realizat în luna aprilie, informează Ziare.com. 

Potrivit datelor citate, românii dau lunar bani pe mâncare (753 lei), locuință (680 lei) și creșterea copilului (398 lei). De asemenea, cei care au credite sau datorii alocă în fiecare lună aproximativ 734 lei în acest sens. 

La acestea se adaugă și alte cheltuieli: îmbrăcăminte/încălțăminte și îngrijire personală (285 lei), economii/asigurări facultative (239 lei), transport personal/public (203 lei), investiții (161 lei), relaxare și dezvoltare personală (158 lei), animale de companie (112 lei), donatii/caritate (44 lei).

Datele au fost culese online prin intermediul Panelului ResearchRomania.ro și sunt reprezentative la nivel urban. Rezultatele studiului au un grad de eroare de +/- 4,38%.

Pe de altă parte, în celelalte state europene, oamenii nu alocă pentru cheltuielile cu alimentele mai mult de 15% din venituri, potrivit unui studiu făcut de iSense Solutions.