Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE, în ultimul trimestru al anului trecut

România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE, în ultimul trimestru al anului trecut

Un articol de: Andrei Vlad - 09 Mar 2021, 14:49
România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE, în ultimul trimestru al anului trecut Foto: pixabay Economic

În plină criză COVID-19, România a cunoscut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul patru al anului trecut, comparativ cu trimestrul al treilea. 

Economia României a crescut cu 4,8% în trimestrul patru din 2020, cea mai mare creștere a PIB-ului de un stat UE, în contextul în care economia zonei euro a scăzut cu aproximativ 0,7%, iar cea din UE, un declin de 0,5%. 

În tolul celor mai importante creșteri economice, după România, s-au poziționat Malta - 3,8%, Croația și Grecia, ambeșe cu 2,7%. Economiile care au suferit cel mai mult în perioada menționată au fost Irlanda - -5,1%, Austria - -2,7%, Italia - -1,9%, Franța - -1,4%, potrivit datelor Eurostat, comunicate marți.

 

Economia Chinei, cea mai performantă în contextul crizei COVID-19

 

Economia Europei a fost puternic afectată de măsurile anti-COVID-19. Per ansamblu, la nivelul anului 2020, pentru Uniunea Europeană, PIB-ul a scăzut cu 6,2%. În SUA, produsul intern brut a scăzut cu 3,5%, în Rusia a cunoscut un declin de doar 3,1%, în timp ce la chinezi a cunoscut o creștere de 2,3%.

La nivelul anului 2020, PIB-ul României a înregistrat o contracție de 3,9%. 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Uniunea Europeana