Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic România a înregistrat în primele 7 luni ale anului un nou record în privința exporturilor, de 32 miliarde de euro. Chiar și așa, importurile sunt mai mari

România a înregistrat în primele 7 luni ale anului un nou record în privința exporturilor, de 32 miliarde de euro. Chiar și așa, importurile sunt mai mari

Un articol de: - 09 Sep 2015, 13:24
România a înregistrat în primele 7 luni ale anului un nou record în privința exporturilor, de 32 miliarde de euro. Chiar și așa, importurile sunt mai mari Foto: zf.ro Economic

România a înregistrat în primele 7 luni ale anului un nou record în privința exporturilor, acestea depășind 32 de miliarde de euro. Chiar și așa importurile sunt mai mari, respectiv 36 miliarde de euro, potrivit datelor din buletinul statistic al județelor, publicat de INS.

Deficitul comercial, adică diferența dintre ceea ce vindem la export și ceea ce încasăm, a fost de 3,9 miliarde de euro, mai mare cu cu 561,0 milioane euro decat cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Orașele care au înregistrat cele mai mari exporturi sunt București, Argeș și Timiș. Cele mai mari importatoare sunt tot Bucureștiul și Timișul, la care se adaugă județul Ilfov.

În luna iulie exporturile FOB au fost de 5,04 miliarde de euro, iar importurile de 5,06 miliade de euro, rezultând un deficit de 641,6 milioane euro.

Faţă de luna iunie 2015, exporturile din luna iulie 2015 au crescut cu 5,8%, iar importurile cu 3,6%.

În perioada ianuarie – iulie exporturile FOB au însumat 3, 2 miliarde de euro, iar importurile CIF au însumat 3, 6 miliarde de  euro.

Citeşte mai multe despre:   import,   export,   record,   INS