Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ÎN SFÂRŞIT: România alocă sume ENORME pentru sistemul de irigații

ÎN SFÂRŞIT: România alocă sume ENORME pentru sistemul de irigații

Un articol de: B1.ro - 15 Mar 2019, 10:08
ÎN SFÂRŞIT: România alocă sume ENORME pentru sistemul de irigații foto: Pixabay Economic

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că investește peste nouă milioane de euro în reabilitarea infrastructurii de irigaţii din judeţul Brăila și Ialomița, dar și a trei staţii de repompare şi a şapte canale de distribuţie a apei, potrivit jurnalistii.ro.

Investiţia prevede reabilitarea unei suprafeţe de 137.000 de hectare din cele două județe, și vine în contextul în care ANIF a alocat aproximativ 600 de milioane de lei pentru sisteme de irigaţii în special în judeţele Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Galaţi.

În orice caz, Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii a fost gândit pentru perioada 2016-2020, iar primele 145 de milioane de euro au fost date în 2012. Necesarul de finanţare este de peste un miliard de euro la nivelul întregii ţări.

Publicația reamintește că în Brăila se află cel mai mare producător local după suprafaţa cultivată – 56.000 de hectare. Agricost este cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România, dar și cel mai mare beneficiar de subvenții alături de Comcereal și Transavia, ambele cu acționari români.

De spus și că România a avut în 2018 cea mai mare producţie de porumb din istoria ţării – aproape 19 mil. tone, cantitate cu care asigură aproape o treime (27,8%) din producţia totală de porumb din Uniunea Europeană.

De asemenea, recolta totală de cereale în 2018 a fost de peste 31,8 milioane tone, ceea ce i-a adus țării noastre primul loc în UE.

Citeşte mai multe despre:   Brăila_1,   Ialomita