Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic România are un grad de reciclare a deșeurilor de 3%, în timp ce media UE este de 36%. Ministrul Mediului: La nivel mondial, vom ajunge ca în 2030 să consumăm cât două planete

România are un grad de reciclare a deșeurilor de 3%, în timp ce media UE este de 36%. Ministrul Mediului: La nivel mondial, vom ajunge ca în 2030 să consumăm cât două planete

Un articol de: - 01 Sep 2015, 13:00
România are un grad de reciclare a deșeurilor de 3%, în timp ce media UE este de 36%. Ministrul Mediului: La nivel mondial, vom ajunge ca în 2030 să consumăm cât două planete Economic

România are un grad de reciclare a deșeurilor de doar 3%, în timp ce media Uniunii Europene este de 36%, scrie Agerpres.

"România are o rată redusă de reciclare: 3-4%. Este foarte puțin. Cheltuielile pentru deșeuri în România sunt mai mici decât în UE, dar nu trebuie crescute cheltuielile ci reduse deșeurile", a spus președintele Comisiei ENVI (Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară) din Parlamentul European, Giovanni La Via, în cadrul conferinței Circular organizate de Asociația Green Revolution.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a declarat că în Europa se vehiculează tot mai des conceptul de societate europeană de reciclare și conceptul de deșeu zero, iar România trebuie să adere la aceste principii.

"Dacă la ora actuală se produc, în Europa, circa trei miliarde de tone de deșeuri, din care numai 36% sunt reciclate, deci aproximativ 600 de milioane de tone sunt disponibile pentru a fi reciclate, atunci tendința noastră trebuie să fie clar că această sumă trebuie redusă. Specialiștii din domeniu știu cum să facă asta, dar important este ca măsurile respective să fie aplicate și în teritoriu până la fiecare dintre noi", a explicat Gavrilescu.

Aceasta a mai precizat că este foarte importantă comunicare între cetățeni, pentru a înțelege că deșeul pe care îl produc este doar o resursă irosită.

"Aceste resurse nu sunt inepuizabile și tot felul de studii arată că acest consum incomensurabil de mare ne va duce ca, în 2030, să consumăm cât pentru două planete", a mai spus ministrul Mediului.

Citeşte mai multe despre:   Ministrul Mediului,   Uniunea Europeana