Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic România exportă în prezent în valoare de 4 miliarde de euro pe lună, cât exporta Ceauşescu într-un an

România exportă în prezent în valoare de 4 miliarde de euro pe lună, cât exporta Ceauşescu într-un an

Un articol de: - 09 Aug 2013, 23:34
România exportă în prezent în valoare de 4 miliarde de euro pe lună, cât exporta Ceauşescu într-un an Foto: zf.ro Economic

Ministerul Economiei estimează că exporturile se vor menţine la un nivel de aproximativ 4 miliarde de euro pe lună, apreciind că avansul din primul semestru nu a fost unul conjunctural, iar procentajul de scădere a importurilor se va apropia de zero.      

"Vedem o creştere a exportului, stabilizată undeva la patru miliarde euro lunar. Apreciem că nu este o situaţie conjuncturală, vedem o tendinţă pe termen lung. Dincolo de creşterea producţiei industriale, aş vrea să remarc creşterea competitivităţii firmelor", a declarat vineri Manuel Donescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

Înainte de anul 1989 România avea exporturi în valute convertibile de 4 miliarde de dolari pe an, iar importurile erau de 2 miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar.

Exporturile lunare au depăşit cu puţin nivelul de 4 miliarde de euro în perioada martie-iunie, după ce în lunile ianuarie şi februarie s-au plasat la 3,7 miliarde de euro şi, respectiv, 3,9 miliarde de euro.

Din estimările prezentate de secretarul de stat reiese că România va încheia acest an cu exporturi de aproximativ 48 miliarde de euro, mai mari cu 3 miliarde de euro faţă de 2012.

Citeşte mai multe despre:   exporturi,   Ceausescu