Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Oficial european: România NU a fost pregătită pentru accesarea fondurilor UE

Oficial european: România NU a fost pregătită pentru accesarea fondurilor UE

Un articol de: - 22 Mai 2018, 12:46
Oficial european: România NU a fost pregătită pentru accesarea fondurilor UE Economic

Comisarul european Corina Crețu își arată îngrijorarea în privința accesării fondurilor europene de către autoritățile de la București.  

Crețu este de părere că "România nu a fost pregătită suficient, în 2007, pentru a accesa fondurile europene".

Comisarul european pentru Politică Regională s-a aflat, marți, la Insula de Agrement din Bacău, un proiect care a pierdut mai multe milioane de euro din cauza deficiențelor tehnice de proiectare.

"Eu cred că România nu a fost pregătită suficient pentru a accesa aceste fonduri europene cu proiecte de calitate încă de la 1 ianuarie 2007, atunci când a intrat în Uniunea Europeană. Avem foarte multe întârzieri acumulate de-a lungul anilor. Suntem pe teren tot timpul, venim şi tragem semnale de alarmă unde este cazul, tocmai pentru a ajuta. Avem experţi pe teren care ajută autorităţile locale, guvernele României, care, pentru noi, nu au culoare politică. Ne asigurăm că, în toate statele membre, aceşti bani şi această apartenenţă la Uniunea Europeană este maximizată şi este accelerată implementarea pe teren", a declarat comisarul european Corina Creţu, citată de Agerpres.

Citeşte mai multe despre:   Corina Cretu