Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ROMÂNIA NU A SCĂPAT! 2017 aduce NOI TAXE și MAJORĂRI SALARIALE pentru cetățeni

ROMÂNIA NU A SCĂPAT! 2017 aduce NOI TAXE și MAJORĂRI SALARIALE pentru cetățeni

Un articol de: - 01 Ian 2017, 16:25
Foto: Lege Start Economic

Noul An porneşte cu noi taxe pentru români. Autorităţile au introdus pentru populaţie încă din prima zi a lui 2017 taxa pentru groapa de gunoi. Creşte şi numărul categoriilor de venituri pentru care se impune contribuţia la sănătate. Sunt însă şi veşti mai bune, unele taxe şi impozite scad sau sunt eliminate.

2017 aduce taxe noi pentru români, dar şi eliminarea altora vechi.

Cele mai importante schimbări sunt reducerea TVA de la 20% la 19%, eliminarea taxei pe stâlp şi a supraaccizei de 7 eurocenţi pe litru de carburant, dar şi introducerea impozitului specific - forfetar - în turism sau menţinerea scutirii de impozit pe profitul reinvestit, arată B1 TV.

Graţie acestor măsuri, se vor ieftini şi biletele de tren, au anunţat oficialii CFR.

Tot de la 1 ianuarie, factura la energia electrică livrată populaţiei va scădea cu 1,9%, pentru că la nivelul distribuitorilor s-au diminuat taxele.

Dacă românii scapă de taxa pe stâlp, vor avea parte de acum încolo de. o taxă pe gunoi.

Populaţia va plăti, începând chiar cu prima lună din acest an, o taxă pentru groapa de gunoi în valoare de 80 de lei pe tonă lunar adică undeva la 2,5 lei pe lună pe gospodărie. De asemenea, dacă sunteţi salariaţi şi plătiţi deja contribuţia la sănătate, de la 1 ianuarie 2017 plătiţi în plus. Se va achita CASS şi pentru veniturile suplimentare obţinute de pe urma depozitelor bancare.

Această măsură îi afectează pe mulţi dintre cei peste 10 milioane de români care îşi ţin economiile în bancă. Este vorba despre o taxare veniturilor suplimentare obţinute de români din depozite bancare, acţiuni la bursă, dividende sau drepturi de proprietate intelectuală. Pentru aceşti bani obţinuţi în afara salariilor şi pensiilor, românii vor achita contribuţia pentru sănătate de 5,5%.

Există şi o serie de măsuri ce trebuiau să intre la 1 ianuarie, dar, din diverse motive, au fost amânate. Printre acestea se regăseşte Legea celor 51% alimente româneşti, Legea insolvenţei persoanelor fizice, dar şi încetarea scutirilor de impozit pe profitul reinvestit.

De asemenea, Guvernul a amanat pentru 1 februarie o serie de majorări salariale şi facilităţi acordate bugetarilor, iar creşterea salariului minim pe economie a fost lăsată la aprecierea noului Guvern.

TAXE CARE SCAD DE LA 1 IAN. 2017

TVA scade la 19%

Eliminarea „taxei pe stâlp"

Eliminarea supraaccizei de 7 eurocenţi/litru de carburant

Introducerea impozitului forfetar în turism

Factura la energie electrică scade cu 2%

CARTON TAXE ÎN PLUS 2

TAXE INTRODUSE LA 1 IAN. 2017

Taxă pentru groapa de gunoi

CASS şi pentru veniturile din depozite bancare

LEGI AMÂNATE

Legea celor 51% produse româneşti

Legea insolvenţei persoanelor fizice

Încetarea scutirilor de impozit pe profit reinvestit

Citeşte mai multe despre:   2017,   reducere tva
 
 
 
Loading...