Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic România, pregătită pentru o iarnă geroasă. Virgil Popescu: Nu avem absolut nicio problemă cu alimentarea cu energie electrică, gaze naturale, combustibil (VIDEO)

România, pregătită pentru o iarnă geroasă. Virgil Popescu: Nu avem absolut nicio problemă cu alimentarea cu energie electrică, gaze naturale, combustibil (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Dec 2020, 20:25
România, pregătită pentru o iarnă geroasă. Virgil Popescu: Nu avem absolut nicio problemă cu alimentarea cu energie electrică, gaze naturale, combustibil (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Economic

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a dat asigurări marți seară, într-o intervenție pentru B1 TV, că România nu are absolut nicio problemă în ceea ce privește stocurile și alimentarea cu energie electrică, gaze naturale și combustibil pentru iarna aceasta.

Întrebat de moderatorul B1 TV Tudor Mușat cum stăm cu alimentarea și stocurile mai ales pentru perioada de iarnă, ministrul Virgil Popescu a răspuns: „Nu avem absolut nicio problemă cu stocurile de combustibil, de gaze naturale, de cărbune, deci toate lucrurile sunt în normal. E adevărat, avem, să zicem așa, și noroc pentru că deocamdată este o iarnă blândă, dar sunt convins că în ianuarie vor veni și zile mult mai friguroase, când consumul va trebui să crească și de gaze naturale, și de electricitate. Dar suntem pregătiți, nu avem absolut nicio problemă cu alimentarea cu energie electrică, gaze naturale, combustibil”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Virgil Popescu, despre facturile mari la energia electrică

 

Ministrul Energiei a vorbit și despre despre creșterea facturilor la energie și despre modul în care aceste măriri de prețuri îi vor afecta pe români.

Lucrul bun este că nimeni nu va rămâne fără energie electrică, nu va fi decuplat de la rețea. Partea rea este că furnizorii, abuzând de poziția dominnată, au stabilit niștre prețuri pentru serviciul universal mari. Practic, întâi trec toți clienții captivi din piața reglementată în piața universală, niște prețuri mult mai mari față de piața liberalizată, apoi așteaptă ca fiecare client să observe și să își caute un furnizor pe piața concurențială. Lucrul acesta nu mi se pare o politică concurențială corectă. De aceea am solicitat Consiliului Concurenței să verifice acest lucru. Totodată, acest lucru poate fi făcut și de către Autoritatea de Reglementare în Energie care are atribuții de verificare a piețelor și a tarifelor”, a declarat Popescu.

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !