Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic România, printre țările campioane la scumpirile alimentelor, în Uniunea Europeană

România, printre țările campioane la scumpirile alimentelor, în Uniunea Europeană

Un articol de: B1 TV - 17 Aug 2013, 10:12
România, printre țările campioane la scumpirile alimentelor, în Uniunea Europeană Economic

În România alimentele se scumpesc de la o lună la alta. Aşa se face că din 2005 şi până în prezent costurile au crescut cu 54 de procente. Cel puţin asta relevă un studiu realizat pentru intervalul 2005-2013.  România se numără astfel printre ţările campioane la scumpiri în Uniunea Europeană. La polul opus se afla Irlanda, unde mâncarea s-a scumpit cu doar 5%.

Criza a reprezentat un dezastru pentru aproape toate ţările lumii, dar mai ales pentru cele din Uniunea Europeană.  Evident, cei mai afectaţi au fost oamenii din ţările este europene, cu cele mai mici salarii, care au ajuns la finalul crizei să plătească şi de două ori mai mult pentru cele necesare traiului de bază. Cel mai mult s-au scumpit alimentele. Mai mult, preţurile au urcat şi înaintea crizei însă simţitor după anul 2008.

Primele în acest clasament al scumpirilor se află România, Bulgaria şiUngaria. În România preţul alimentelor a crescut cu 54%. Bulgarii plătesc mai mult pentru mâncare faţă de anul 2005 cu 60 de procente, în vreme ce cele mai mari scumpiri s-au înregistrat în Ungaria acolo unde preţul alimentelor a crescut cu 72 la sută. La polul opus se află Irlanda, cu cea mai redusă scumpire a alimentelor, de numai 5 procente în cei peste opt ani.  Urmeaza Portugalia, unde prețurile au urcat în ultimii 8ani, cu doar 12%. 

Citeşte mai multe despre:   studiu,   Uniunea Europeana,   preturi