Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic România și Bulgaria ar putea adera la spațiul Schengen până la sfârșitul lui 2011

România și Bulgaria ar putea adera la spațiul Schengen până la sfârșitul lui 2011

Un articol de: - 25 Mar 2011, 09:07
România și Bulgaria ar putea adera la spațiul Schengen până la sfârșitul lui 2011 Foto: cristv.ro Economic

Bulgaria și România vor fi parte a spaţiului Schengen foarte curând, aceata este tendinţa generală şi foarte clară”, a spus secretarul de stat din Ministerul german de Externe, Werner Hoyer, citat de sofiaecho.com.

„Cele două ţări au depus eforturi pentru a îndeplini cerinţele spaţiului Schengen şi au ambiţia de a îndeplini toate criteriile până la sfârşitul preşedinţiei ungare a Uniunii Europene, în iunie 2011, dar încă nu este sigur că ecest lucru se va întâmpla până atunci”, a adăugat oficialul.

Hoyer a spus că Bulgaria ar trebuie să se concentreze pe controlul asupra graniţei cu Turcia, în timp ce România ar trebui să se ocupe de eliminarea corupţiei.

„Mă aştept ca raportul Comisiei Europene să fie publicat în iunie şi, potrivit proiectului acestui raport, el va fi pozitiv. Prin urmare sper că, până la sfârşitul anului 2011, va exista un rezultat, indiferent dacă aderarea va avea loc imediat sau în etape", a declarat oficialul german.

Atât Comisia Europeană, cât şi Berlinul au remarcat faptul că România şi Bulgaria au depus eforturi considerabile pentru a adera la spaţiul Schengen, a spus Hoyer.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   Schengen,   aderare