Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic “România, singura țară care și-a plătit la un moment dat toată datoria externă”. Economistul Martin Armstrong, în documentarul The Forecaster: Este singura excepție pe care am găsit-o începând cu anul 6000 înainte de Hristos (VIDEO)

“România, singura țară care și-a plătit la un moment dat toată datoria externă”. Economistul Martin Armstrong, în documentarul The Forecaster: Este singura excepție pe care am găsit-o începând cu anul 6000 înainte de Hristos (VIDEO)

Un articol de: - 16 Oct 2015, 16:55
“România, singura țară care și-a plătit la un moment dat toată datoria externă”. Economistul Martin Armstrong, în documentarul The Forecaster: Este singura excepție pe care am găsit-o începând cu anul 6000 înainte de Hristos (VIDEO) Economic

Situația unică a României, singura țară de pe Glob care și-a plătit la un moment dat toată datoria externă, este dezbătută în cadrul unui documentar ce are ca temă politica împrumuturilor.

Martin Armstrong, fostul președinte al Princeton Economics International Ltd., este piesa principală a documentarului The Forecaster. În cadrul unei secvențe, acesta declară că „Singura țară care și-a plătit datoria a fost România, în anii 80. Atât. Este singura excepție pe care am găsit-o începând cu anul 6000 înainte de Hristos!”.

În primăvara lui 1989, România a reuşit să achite toate cele 14 miliarde de dolari datorii externe care făceau în ’83 cam o treime din PIB.

în primăvara lui 1989, România a reuşit să achite toate cele 14 miliarde de dolari datorii externe care făceau în ’83 cam o treime din PIB - See more at: http://www.biziday.ro/2014/12/08/apropo-de-fmi-de-ce-s-a-hotarat-ceausescu-sa-plateasca-datoriile/#sthash.SnrJEQD5.dpuf
“Povestea maestrului finanţelor, Martin Armstrong, pare scenariu de film: un bărbat creează un model care poate prevedea viitorul. Calculează evoluţia economiei globale cu o corectitudine impresionantă şi prevede chiar şi războaiele. Până când FBI-ul îi bate la uşă şi este trimis la închisoare. Eliberat, îşi împărtăşeşte viziunea cu privire la criza economică şi oferă soluţii guvernelor”, scrie cinemagia.ro.

Documentar: România, singura țară de pe glob care și-a plătit la un moment dat toată datoria externă

Citeşte mai multe despre:   documentar,   finante