Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic România trebuie să recupereze ajutorul de 570 milioane euro dat ilegat CFR Marfă

România trebuie să recupereze ajutorul de 570 milioane euro dat ilegat CFR Marfă

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Feb 2020, 13:37
Economic

România trebuie să recupereze 570 milioane euro de la CFR Marfă, primiți de companie ca ajutor de stat, arată o decizia a Comisiei Europene.

Specialiștii internaționali consideră ilegal ajutorul dat de autorități prin anularea datoriilor și prin neîncasarea unor datorii de la societate. 

Mai mult, statul român are de recuperat și dobânzile aferente.

„ Piața transportului feroviar de marfă este o componentă esențială a legăturilor de transport în orice economie. Anumite măsuri de sprijin public în favoarea operatorului istoric CFR Marfă, deținut de stat, i-au conferit acestuia un avantaj economic neloial față de alți operatori. Acestea au constat în anularea datoriilor publice și necolectarea de către creditorii publici a sumelor datorate de operator. Măsurile încalcă normele UE privind ajutoarele de stat. România trebuie acum să recupereze ajutorul incompatibil”, a spus vicepreședinta executivă, Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței.

CFR Marfă este operatorul istoric de pe piața românească de transport feroviar de marfă. De mai mulți ani, societatea, care este deținută integral de stat, se confruntă cu dificultăți economice.