Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic România va avea DOUĂ CODURI FISCALE! Anunțul de ultimă oră al Ministrului Finanțelor

România va avea DOUĂ CODURI FISCALE! Anunțul de ultimă oră al Ministrului Finanțelor

Un articol de: - 12 Mai 2017, 14:43
Foto: Jurnalul National Economic

Ministerul Finanțelor are în vedere un Cod al finanțelor publice locale, care va  fi separat de Codul Fiscal și ar include și regulile privind taxele și impozitele locale. Proiectul „Codului fiscal al primarilor" reprezintă dorința autorităților centrale de a lăsa mai multă libertate la nivel local în ce privește taxele, potrivit profit.ro.

„Codul finanțelor publice locale ar trebui să includă toate reglementările pentru autoritățile locale, inclusiv cum se constituie bugetul, cum se cheltuie banii, cum se finanțează serviciile. Vom găsi aici și Titlul IX din Codul Fiscal (Impozite și taxe locale), prevederi referitoare la cum colectează și cum stabilesc nivelul taxelor. Va crește astfel gradul de libertate, de decizie, a autorităților locale în ce privește taxele și salariile. Statul ar lasa o libertate mai mare autorităților locale pentru gestionarea resurselor și ar interveni în principal pentru a susține corectarea unor dezechilibre de dezvoltare înregistrate și în prezent între diferite zone ale țării", a declarat ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan.

Codul finanțelor publice locale și Codul fiscal actual vor face parte din Codul Economic. Acesta va include toată legislația care ghidează activitatea economică a unei firme.

Codul Economic face parte din programul de guvernare al PSD. Măsura ar trebui să fie una de simplificare, Codul urmând să includă toate legile care vizează domeniul economic într-un pachet legislativ unitar. 

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Finantelor,   Cod Fiscal
 
Loading...