Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic România va emite obligațiuni denominate în euro pe piețele externe în următoarele două luni

România va emite obligațiuni denominate în euro pe piețele externe în următoarele două luni

Un articol de: - 24 Aug 2012, 14:15
România va emite obligațiuni denominate în euro pe piețele externe în următoarele două luni Foto: referenceforbusiness.com Economic

România intenționează să vândă titluri de stat pe piețele externe în următoarele două luni pentru a-și finanța deficitul bugetar, după ce în luna august a eșuat în trei emisiuni de titluri pe piața internă, pe fondul tensiunilor politice care au dus la creșterea costurilor de finanțare, informează Bloomberg.

Potrivit ministrului adjunct al Finanțelor, Enache Jiru, ministerul urmărește săptămânal piețele pentru a vinde obligațiuni în euro în pe piețele externe.

Cu o anumită marjă de siguranță, pot spune că vom emite sigur eurobonduri în următoarele două luni”, a declarat Jiru, care a precizat că piețele sunt monitorizate săptămânal și au loc discuții cu investitorii, al căror interes a început să crească.

Ministerul de Finanțe a respins toate ofertele pentru cele 200 de milioane de lei în obligațiuni pe patru ani, pe care intenționa să le vândă joi.

Statul român a vândut mai puțină datorie decât și-a plănuit începând cu luna iunie, pe fondul disputei politice dintre premierul Victor Ponta și președintele suspendat Traian Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   deficit bugetar