Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Românii ar putea primi al 13-lea și al 14-lea salariu: Milioane de angajați, vizați

Românii ar putea primi al 13-lea și al 14-lea salariu: Milioane de angajați, vizați

Un articol de: B1.ro - 12 Noi 2018, 12:07
Românii ar putea primi al 13-lea și al 14-lea salariu: Milioane de angajați, vizați Economic

Vești bune pentru milioane de români. Cei care îndeplinesc o serie de condiții vor primi, în decembrie, al 13-lea salariu, iar în ianuarie 2019 al 14-lea salariu.

Președintele PNL Vaslui, Tudor Polak, a precizat că liberalii au propus un proiect de lege pentru sprijinirea capitalului autohton, dar și cresterea veniturilor salariale și, implicit, a calității vieții angajaților din mediul privat românesc.

„Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si cresterea veniturilor salariale ale salariatilor din mediul privat românesc. Mai mult, îsi propune sã dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajatii prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea si cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societãtile care înregistreazã profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie sã depãseascã 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Mãsura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicatã de cãtre firmele aflate în procedurã de insolventã, faliment sau reorganizare”, precizează Polak, scrie Bugetul.ro.

Potrivit propuneri legislative a PNL, 3,7 milioane de angajați pot beneficia de aceste servicii.

Citeşte mai multe despre:   PNL